Cures, xarxes i valors… en un desallotjament il·legal a Sant Antoni

Des que sóc Consellera de Districte de l’Eixample, fa un any i mig, he assistit “amb barret” de consellera a l’aturada de desnonaments, que canvia una mica de quan hi vas com a veïna. Però a Sant Antoni no havia hagut d’anar mai a un desallotjament dut a terme per Desokupa o alguna d’aquestes empreses que, de manera extra-judicial i utilitzant la força i la intimidació, fan fora de casa a persones.

Aquest matí estava acabant d’escriure la declaració que presentarem al proper Plenari del Districte de l’Eixample en motiu del 8 de març (coses de la política institucional). Estava escrivint un paràgraf que parlava de cures, de xarxes, de valors… De tot allò del que ara ens costa molt poc parlar, però que costa més aplicar o reconèixer (i és que no és fàcil).

Mentre escrivia aquest paràgraf he rebut una trucada d’un veí alertant-me que hi havia uns “matons” al Carrer Borrell just per sota del mercat. Després de la seva trucada, han vingut missatges de Telegram, Whatsapp, DMs a Twitter i unes quantes trucades més. “Mira, això són xarxes, cures i valors” he pensat. “Ara vinc”, he respost.

Ha anat arribant gent per donar suport. N’he conegut alguns i algunes, del barri o de barris veïns. A algun li havia fet de monitora a l’esplai del barri fa més d’una dècada, amb altres vam coincidir ahir a la tarda en una reunió sobre el futur de Sant Antoni, d’altres no sabien què passava però preguntaven “¿Van a echar a alguien de casa? Hacéis bién estando aquí, pues”.

“Això també són xarxes i cura”, seguia pensant jo.

Els matons han marxat al veure que la resposta veïnal era cada vegada més nombrosa i que venia l’Ajuntament, i el rebombori ha acabat sense incidents en poques hores. Els seus mètodes intimidatoris no han funcionat, han quedat desactivats davant la ràpida congregació veïnal. Aquestes empreses són una de les cares dels voltors que ens fan fora del barri (entre d’altres). I avui s’han trobat amb l’altra cara, la de la solidaritat, la xarxa i el suport mutu entre veïns.

De vegades no és fàcil dur els dos barrets –de veïna i d’Ajuntament-. Avui, per sort, ha estat un dels dies en que corrobores que val la pena tant d’esforç i el desdoblament de barrets, perquè la resposta del barri està a l’alçada de les cures, les xarxes i els valors que, d’aquí uns dies, llegiré en veu alta parlant del Dia de la Dona a un Ple de Districte.

Eulàlia Corbella Cervelló
Consellera de Districte de l’Eixample
Barri de Sant Antoni

Notícia relacionada: “Set homes intenten desallotjar un pis okupat a Sant Antoni” (El País, dimarts 28/02/2017)

Foto: A.R. (El País)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


*